I wallpapered all by myself!

IMG_2307_2w.jpg

I mitt äktenskap var jag målaren, och han var tapetseraren (OBS, faktiska tapeter alltså). Tapeterna gick på som en smäck när han gjorde det själv istället för att vi både försökte hjälpa till och våra dyrbara finmönstrade tapeter liksom mest degraderade sig själva till något slags kladdigt godispapper med rivränder från för skarpa veck och guldfärg som löstes upp i av olyckan felplacerat tapetlim. Målningen sköttes av mig, eftersom jag inte ens behövde lägga ut papper på golvet och ändå fick ett rent och okladdigt resultat medan det såg ut som att en arg järv hade råkat kliva ner i en hink med färg, klivit ur hinken och sen försökt klösa sig ut ur rummet i fråga när min dåvarande varit framme med roller och pensel. Vi kompletterade varandra, helt enkelt. Så det var inte utan lite tvekan som jag övervägde att tapetsera helt själv i frånvaron av min eviga ex-roomievapendragare J som drabbats av den stora söndagssjukan som förr i tiden kunde definieras som bokstavssjukdomen "ADSL" men som numera går under namnet "Spela Data". Istället för att medelst logik och lockande med mat och socker försöka övertala honom att överge hans kattstinna datamys, så valde jag att helt själv tapetsera de där kvadratmetrarna som behövdes för min fondvägg.

IMG_6313web.jpg

I över två år höll jag på denna tapet. Tur var väl det! Hann flytta tre gånger på den tiden.

Det första jag gjorde var att i bakfylledimman från lördagens tjejkväll blanda ut limpulvret i alldeles för mycket vatten, så jag i ren inredningsilska fick plasta skiten tills måndagsmorgonen kunde rulla runt och jag kunde stolpa ner på Clas Ohlson och köpa mer pulver för att blanda en mer rimlig tjocklek av lim. Sagt och gjort, det var dags.

IMG_20170213_001327w.jpg

Slösade ingen färg i onödan! 

Och alltså. När inte limmet var alldeles för tunt och när jag liksom skarvade tillbaka att jag satt den första våden snett, så var det ju inte svårt alls! Irriterande, ja. Kladdigt, definitivt. Var köket täckt i ett fint damm av cellulosa? Helt klart. Men jag gjorde det! Jag tapetserade helt själv!

IMG_1583w.jpg
IMG_20170427_214450w.jpg

Det tog ytterligare några veckor innan jag orkade måla klart det gråvita hörnet.

IMG_1571w.jpg

Nöjd! Med tapet och att jag gjorde det helt själv, trots en liten bubbla här och där!