En gång gjorde jag en liten, liten tårta.

Fråga mig inte vart infallet kom ifrån men, mina vänner, jag följde det.

Allt som behövs! Den lilla, lilla klyvyxan kan ha varit med, för ahem, roligt.

En liten pannkaka! 

Tripp trapp trull!

En grön med mycket gult blir marsipan! 

Och så en liten ros! 

Klart man ska skära en bit också. Och det svarta luddet över hela tårtan (pyssla i svarta kläder i en svart soffa, ahem) bidrar tillsammans med fingeravtrycken till en rustik, hemmagjord känsla som alla tycker om så mycket nu. Ni vet, det var meningen.

Den lille musikfestivalen i stan

Festivalen är över. Till skillnad från den tur vi hade i helgen, så regnade det hela söndagen. Jag gissar på att det gråa svala svalkade mången bakfull besökare i kampen att hitta tillbaka till den trista vardagen efter två dagar i musikens värld. Köerna till barerna var tidvis alldeles för långa, kanske för att man blev kokt levande i publikhavet under den frätande solen. 

Ack så trevligt det var. Tänk ynnesten att få ha detta på gångavstånd, regnfritt, myggfritt och med ork! Förra året var jag slut som artist och orkade liksom inte med riktigt. I år rullade det bara på och var trevligt, och ett gäng med band fick man äran att se på nära håll. 

Historiskt tveksamma gänget Amon Amarth med sin järnåldershjälm och så hornen på det... Jag gick och införskaffade mig cider innan dom slet fram den uppblåsbara draken, den fick jag se på håll.

Åh, Bloodbath. Älskade.

(lägg till gällt skrikande från undertecknad här)

Vi värmde upp lite smått i torsdags med öl, ledigt fredag såklart! Vänner, nya bekantskaper, musiken, vädret, en perfekt helg! Nu är det bara resten av sommaren kvar. 

Den nya-gamla bloggen!

Här kommer jag och postar ett plötsligt inlägg om att jag utan förvarning flyttat bloggen och har i villervallan glömt att slå på möjligheten att kommentera på det inlägget och försvinner sen i fem dagar och bara lämnar er här utan vidare information! Fy mig.

Det finns ju faktiskt en tanke bakom flytten, utöver att Photobucket fick mig att ta steget snabbare än jag tänkte mig. Jag har bloggat länge även om det inte finns några bevis pga raderar alltihopa vartannat år. Med tiden blir bloggen alltid en ansamling av oöversiktliga rullande sidor med blandade inlägg, och även om jag delar upp i taggar så blir det rörigt och sen blir jag missnöjd och uttråkad och försöker börja om. I WordPress säger dom ju att man har flest möjligheter etc men jag FÖRSTÅR inte WordPress.

Så! Här på Squarespace som jag testar nu så har jag faktiskt fått ihop bloggen sådär som jag velat ha den från början. Jag har lagt till en sida för kategorier, som ni förhoppningsvis ser.

Blogg-gurus brukar tycka att det är viktigt att göra skillnad mellan kategori och tagg, men jag har alltid mest tänkt "ÄH vem orkar?". Ja, tills nudå, när jag har en vettig chans att nyttja möjligheterna till taggar och kategorier ordentligt. 

Så den nya sidan ser ut såhär! Överst är bildlänkar till kategorierna, och på dessa enskilda kategorisidor kommer jag samla ett urval av inlägg som jag tycker borde vara lättåtkomliga, alltså sålla manuellt. Nedanför det är länkar till samma kategorier fast i sin helhet, vanliga rullande sidor. Nederst är länkar till alla taggar jag har, i sån där vanlig ordning. Taggarna är mer fria och samlar inlägg ur vilka kategorier som helst, beroende på vad de innehåller.

Såhär ser det ut på utvalda-kategorisidorna. T ex tråkiga inlägg där jag klagar på smink kan jag fortfarande kategorisera som "ytan", men jag lägger bara till de där inläggen som är värda att läsa efter mer eller mindre tid till kollaget, så slipper man se tråkposter när man letar lite vettig info! Jag kan till exempel också lägga alla julpysselinlägg på en och samma sida så att det är lätt att hitta det där glöggreceptet året efter, utan att behöva scrolla genom sida efter sida med jultaggade inlägg.

Jag hoppas att det här upplägget kan göra det lite roligare för mig att lägga upp ordentliga poster som jag lagt ner tid på, OCH uppmuntra spontana dravelinlägg för det är lite ordning på dom! Möjligheten till att lägga upp recept och pyssel och instruktioner och sen kunna hitta dom lätt igen känns ju som guldreceptet för mig.

Jag har mycket gamla inlägg som har försvunnit med gamla bloggar etc, så ni kommer nog få se en renässans i dom, och kanske känner ni igen en del sen förut. Jag vill inte kalla det en framtida "resurs", för SÅ vettiga inlägg brukar jag inte göra, men lite mer uppstyrt och lättnavigerat siktar jag på iallafall.

VÄLKOMNA, återigen, till min nygamla blogg. Kul att ha er här! 

Bloggmakeover; Ahem, ja det här gick ju lite fortare än jag tänkte mig.

Ni vet hur jag klagade över Photobucket i lördags? Orkesnivån att hitta en ny host för mina bilder som skulle fungera smidigt på bloggen utmattade mig i takt med att kaffenivån i mitt glas sjönk under lördagsförmiddagen. 

Känslan av att behöva bråka och jävlas runt på internet i jakt på en ny vettig sida för bilderna kolliderade med min för det mesta latenta frustration med WordPress som alltid blivit en aktiv, vulkanliknande frustration varje gång jag skulle ändra något eller försöka förstå mig på något som helst inom WordPress. Detta kulminerade i lördags eftermiddag i att jag prompt traskade över till Squarespace och återuppväckte mitt experimentkonto sen juni månad när jag fann en fnutt med blogg-ommöbleringsinspiration och tyckte det verkade smidigt. 

Och smidigt it is! För nu är ni här! På den nya bloggen. 

Såatteh, VÄLKOMNA till min nygamla lya! 

Jag lämnar en brasklapp här på bordet om stök, brutna länkar, ommöblering och konstigheter och ni får jättegärna höra av er ifall ni stöter på troll i bloggtrumpeterna. Prova kontaktformuläret har jag gjort och det funkade, men ni kan ju alltid testa ändå! Mehe.

En plötsligt mödosam lördag

Ja, här ramlade jag in för att publicera en gammal men uppdaterad post om att hennafärga håret. Jag skulle bara ladda upp en nyare bild till den. Jag skulle skriva in photobucket.com men lyckades googla photobucket istället. Och VIPS! Så får jag veta att Photobucket, där jag har min hosting för alla mina bilder här på bloggen, har blivit vansinniga och utan förvarning bestämt sig för att tredjepartshosting av bilder inte är tillåtet längre, om du inte betalar deras absolut högsta premium som ligger på cirka 3400 om året..

De har alltså tagit beslutet att helt utan förvarning kapa alla bilder som länkas från alla gratiskonton (på forum, bloggar, hemsidor) och tydligen en del betalda konton enligt kommentarer på Facebook, och den enda lösningen på problemet är att omedelbart hosta upp 3400 kronor. Mina bilder ligger uppe fortfarande för jag har ett betalt konto men det kommer försvinna också. När vet jag inte, jag tror det är september som gäller för min del för förnyelsen av mitt betalprogram ska genomföras då, och min variant finns ju inte längre!

Såatteh.

Jag tror jag häller upp lite mer kaffe åt mig själv och börjar efterforskningar på andra lösningar. Och gråter för jag är sämst på sånt här.