Den nya-gamla bloggen!

Här kommer jag och postar ett plötsligt inlägg om att jag utan förvarning flyttat bloggen och har i villervallan glömt att slå på möjligheten att kommentera på det inlägget och försvinner sen i fem dagar och bara lämnar er här utan vidare information! Fy mig.

Det finns ju faktiskt en tanke bakom flytten, utöver att Photobucket fick mig att ta steget snabbare än jag tänkte mig. Jag har bloggat länge även om det inte finns några bevis pga raderar alltihopa vartannat år. Med tiden blir bloggen alltid en ansamling av oöversiktliga rullande sidor med blandade inlägg, och även om jag delar upp i taggar så blir det rörigt och sen blir jag missnöjd och uttråkad och försöker börja om. I WordPress säger dom ju att man har flest möjligheter etc men jag FÖRSTÅR inte WordPress.

Så! Här på Squarespace som jag testar nu så har jag faktiskt fått ihop bloggen sådär som jag velat ha den från början. Jag har lagt till en sida för kategorier, som ni förhoppningsvis ser.

Blogg-gurus brukar tycka att det är viktigt att göra skillnad mellan kategori och tagg, men jag har alltid mest tänkt "ÄH vem orkar?". Ja, tills nudå, när jag har en vettig chans att nyttja möjligheterna till taggar och kategorier ordentligt. 

Så den nya sidan ser ut såhär! Överst är bildlänkar till kategorierna, och på dessa enskilda kategorisidor kommer jag samla ett urval av inlägg som jag tycker borde vara lättåtkomliga, alltså sålla manuellt. Nedanför det är länkar till samma kategorier fast i sin helhet, vanliga rullande sidor. Nederst är länkar till alla taggar jag har, i sån där vanlig ordning. Taggarna är mer fria och samlar inlägg ur vilka kategorier som helst, beroende på vad de innehåller.

Såhär ser det ut på utvalda-kategorisidorna. T ex tråkiga inlägg där jag klagar på smink kan jag fortfarande kategorisera som "ytan", men jag lägger bara till de där inläggen som är värda att läsa efter mer eller mindre tid till kollaget, så slipper man se tråkposter när man letar lite vettig info! Jag kan till exempel också lägga alla julpysselinlägg på en och samma sida så att det är lätt att hitta det där glöggreceptet året efter, utan att behöva scrolla genom sida efter sida med jultaggade inlägg.

Jag hoppas att det här upplägget kan göra det lite roligare för mig att lägga upp ordentliga poster som jag lagt ner tid på, OCH uppmuntra spontana dravelinlägg för det är lite ordning på dom! Möjligheten till att lägga upp recept och pyssel och instruktioner och sen kunna hitta dom lätt igen känns ju som guldreceptet för mig.

Jag har mycket gamla inlägg som har försvunnit med gamla bloggar etc, så ni kommer nog få se en renässans i dom, och kanske känner ni igen en del sen förut. Jag vill inte kalla det en framtida "resurs", för SÅ vettiga inlägg brukar jag inte göra, men lite mer uppstyrt och lättnavigerat siktar jag på iallafall.

VÄLKOMNA, återigen, till min nygamla blogg. Kul att ha er här! 

Bloggmakeover; Ahem, ja det här gick ju lite fortare än jag tänkte mig.

Ni vet hur jag klagade över Photobucket i lördags? Orkesnivån att hitta en ny host för mina bilder som skulle fungera smidigt på bloggen utmattade mig i takt med att kaffenivån i mitt glas sjönk under lördagsförmiddagen. 

Känslan av att behöva bråka och jävlas runt på internet i jakt på en ny vettig sida för bilderna kolliderade med min för det mesta latenta frustration med WordPress som alltid blivit en aktiv, vulkanliknande frustration varje gång jag skulle ändra något eller försöka förstå mig på något som helst inom WordPress. Detta kulminerade i lördags eftermiddag i att jag prompt traskade över till Squarespace och återuppväckte mitt experimentkonto sen juni månad när jag fann en fnutt med blogg-ommöbleringsinspiration och tyckte det verkade smidigt. 

Och smidigt it is! För nu är ni här! På den nya bloggen. 

Såatteh, VÄLKOMNA till min nygamla lya! 

Jag lämnar en brasklapp här på bordet om stök, brutna länkar, ommöblering och konstigheter och ni får jättegärna höra av er ifall ni stöter på troll i bloggtrumpeterna. Prova kontaktformuläret har jag gjort och det funkade, men ni kan ju alltid testa ändå! Mehe.

En plötsligt mödosam lördag

Ja, här ramlade jag in för att publicera en gammal men uppdaterad post om att hennafärga håret. Jag skulle bara ladda upp en nyare bild till den. Jag skulle skriva in photobucket.com men lyckades googla photobucket istället. Och VIPS! Så får jag veta att Photobucket, där jag har min hosting för alla mina bilder här på bloggen, har blivit vansinniga och utan förvarning bestämt sig för att tredjepartshosting av bilder inte är tillåtet längre, om du inte betalar deras absolut högsta premium som ligger på cirka 3400 om året..

De har alltså tagit beslutet att helt utan förvarning kapa alla bilder som länkas från alla gratiskonton (på forum, bloggar, hemsidor) och tydligen en del betalda konton enligt kommentarer på Facebook, och den enda lösningen på problemet är att omedelbart hosta upp 3400 kronor. Mina bilder ligger uppe fortfarande för jag har ett betalt konto men det kommer försvinna också. När vet jag inte, jag tror det är september som gäller för min del för förnyelsen av mitt betalprogram ska genomföras då, och min variant finns ju inte längre!

Såatteh.

Jag tror jag häller upp lite mer kaffe åt mig själv och börjar efterforskningar på andra lösningar. Och gråter för jag är sämst på sånt här.

Ellet hjärta förvaring!

Det blev lördagkväll. Jag satt och glodde på min lilla lya och plötsligt insåg jag att det var kört. Det var dags att möblera om igen. Så jag möblerade om, och med det nya förslaget på layout så fick inte min 2x4 expedithylla från Ikea plats längre. Då, eftersom jag är en rimlig person, så lovade jag bort hyllan istället för att omplanera planlösningen så den kunde få plats.  När söndagseftermiddagen rullade runt stod jag plötsligt där omgiven av en kubik böcker, papper och hemlösa grejer. Jaha.

Vad gör man då, när man för ett tag sen börjat lura på en skänk av något slag? Blocket, såklart.

Hittade först drömskänken på annons i Stockholm och det verkade som att det skulle falla på plats helt perfekt med mellanhandstransport till min stad och hämtning, men sen visade det sig att säljarna skulle vara bortresta i fyra dagar efter annonsutskick (vem gör så??!) och då föll exakt allt som var enkelt med den skänken. Efter lite övervägande siktade jag istället in mig på en LP-förvaring från något slags glatt 70-80-tal. Sagt och gjort! 200 pix och en långtur ute i den obskyra uppländska skärgårdsvildmarken senare for vi hemåt med bytet i bagageluckan. När vi slet in odjuret i lägenheten så trodde jag först att den var alldeles för stor, men efter att ha skjutit den på plats (antagligen till grannen nedanförs stora förtret sådär 22.30 på kvällen) så kändes den perfekt!

Inredd och klar! 

Bakom luckan dväljs de "snygga" grejerna.

Drömskänken hade ingen låda och inget fack, vilka jag använder glatt idag med stor framgång, och LP-avdelarna håller mitt papperskrammel upprätt utan större kamp. Tummen upp! Tror denna blev bättre än den förföriska drömskänken med sina kurviga hörn och rundad lucka. Utseendet är inte allt, brukar dom ju säga.

Det här med läppgrejs

Läppgrejs, ett evigt gissel? En midsommarafton för cirka 19 år sen tittade min mamma på mig och sa att jag nog hade potential att klä i hennes röda läppstift. Hon målade försiktigt på det och sa att jag var en av dom där som har en fylligare överläpp än underläpp. Jag blev tonårssur över min skeva mun. 17 år efter det hade underläppen fortfarande inte växt till sig, och alla läppgunkor jag försökte använda spred sig alltid utanför linjerna om jag var lite obetänksam på hur jag såg ut vilket jag alltid var (och är). Och i likhet med min underläpps envisa upprätthållande av underläget inför överläppen, så vinner den underhållsfria friheten framför att behöva tänka på hur jag ser ut. I kampen om att vara underhållstungt snygg och underhållsfritt mindre snygg, så vinner underhållsfritt varje gång, förutom kanske på nyårsafton. Kontentan var att jag liksom försökte köpa läppgrejs av olika sorter för nästa sort kanske skulle fungera, men det slutade alltid med att samma problem uppstod och att jag inte orkade hålla på.

Smink en aldrig använde anno 2014.

LIQUID TO MATTE LIPSTICKS

Men så gjorde en viss typ av läppgunk entré i mitt liv - sorten som kallas liquid to matte. Det kan tolkas som ett läppglans (rys) vid första anblick, men är lenare i konsistensen och torkar sedan ner helt matt, och det bästa av allt - det finns ingenting som kan flytta på sig! Lät ju som en dröm, och det var det!

Nåväl för att man måste hålla lite koll på hur de ser ut ändå (kan smula, gunka sig på innerkanten av läppen, nötas bort lite ojämnt) men det är en skvätt i havet jämfört med vanliga läppstift. Hittar man dessutom sin guldsort så är de i stort sett underhållsfria. Sen jag inhandlade min första Velvetine av Lime Crime så har mycket hänt, i stort sett alla märken har liquid to matte läppstift. Velvetines och Kat von D's Everlasting Love Liquid Lipsticks är två av de högst rankade, och hade det inte varit så jävla svårt att få tag på Kat von D (MVH orkar inte åka till sthlm för att komma till ett urplockat Sephora) så hade jag haft flera såna för dom två jag har är awesome.  Och ahem, kommer säkerligen köpa fler Velvetines också för jag är en amoralisk jävel. Ni vet. Ibland. De däringa Makeup Monster med grön kork vill jag ha fler av också men har inte kommit mig för då man måste beställa från utomlandet.

När de olika sorterna recenseras på ett gäng olika youtubeskönhetskonton så testas alltid läppstiftens förmåga att sitta kvar vid intagandet av lunch - men jag kan säga att inget läppstift någonsin har överlevt en måltid på mig. Jag får torka av det när jag börjat äta och sen på med ett nytt lager efteråt oavsett.

Rad 1: Makeup Monster - Birthday Suit, Lime Crime - Marshmallow, Lime Crime - Bleached, Kat von D - Bow n Arrow, Lime Crime - Buffy, Makeup Monster - Terracotta. Rad 2: Lime Crime - Teddy Bear, Lime Crime - Riot, Kat von D - Lolita 2, Lime Crime - Pumpkin, Kat von D - Plath.

Rad 1: Kat von D -  Santa Sangre, Lime Crime - Suedeberry, The Balm - Honest, Lime Crime - Squash, Anastasia Beverly Hills - Dolce, Kat von D - Lovesick. Rad 2: The Balm - Chivalrous, Kat von D - L. U. V., Kat von D - Roxy, Lime Crime - Raven, Kat von D - Echo.

Poängen när jag målade på allihopa på min stackars arm igår kväll var att rensa ut färger som jag inte behövde eller såna som var så pass lika varandra, men resultatet blev att jag behåller allihopa! Birthday Suit ser ut som ett vitt klistermärke i ansiktet på mig men jag kan ljusa upp andra färger genom att blanda med den så den får stanna. De mörka/skrikiga färgerna vill jag ha pga kul. Och genom läppgrejsinköpandet så har jag insett att nästan alla färger tydligen drar mycket mer åt rött och blir mer färgglada i mitt rosiga NC15-ansikte än många andra som man ser ute på internet, så jag lär testa mig fram. En mjuk korall på en annan blir klarröd på mig, och Lolita som blir dämpat rosig på andra blir klassisk röd. Jag kämpar på för att hitta lagom mjuka färger, så att säga.

Kat von D Everlasting Love Liquid Lipstick - Lolita II. 

Jag har kommit fram till att jag inte klär så väl i glada färger, men Lime Crimes Squash är fortfarande min favorit.

Lime Crime - Riot.

Jag har 22 stycken, så jag tror att jag ska göra en poäng av att använda dem under den kommande månaden. Ni vet, bara för att. Och kanske för att kunna avgöra ifall att det är någon av dom som i jag i dagsläget glömt att jag inte gillar. Har ni någon erfarenhet? Märken som inte jag har? Tips?